MÁME NEJHEZČÍ VÝLOHU v Brně

01. listopad 2020

 

Jsem plná dojmů a příjemných pocitů....mám radost a jsem nesmírně hrdá na svoji práci.

Tak vnímám vyvrcholení soutěže o Výlohu roku 2020 v Brně.

Vše začalo v létě, kdy mě Veronika Rút Fullerová oslovila. Prý jestli bych se nechtěla zúčastnit druhého ročníku soutěže o nejlepší výlohu roku, že je událost na podporu lokálních obchodů v Brně a Hůlkárna se jim moc líbí....to jsem v tu chvíli ani netušila, co vše za tím bude "práce".

Kývla jsem na to - koncept mně přišel smysluplný...

Do soutěže je vybráno 10 obchodů a každý obchod dostane přiděleného umělce/designera. 

V případě Hůlkárny to byla velmi talentovaná Nikol Logosová, mimochodem Nikol je vítězkou Czech Grand Design -Ilustrátor roku 2019-

116106919_3220146984745640_6401208392009747278_o

 

Při prvním setkání jsme si ujasnily CO a JAK.  Při další komunikaci už jsem měla návrh jak by asi mohla výloha vypadat. Myšlenka byla jasná ....(ve zkratce).... malé postavičky, které budou znázorňovat aktivity s hůlkami.

 

Vyloha_roku_2020_Hulkarna_Nikola_Logosova_22

Vyloha_roku_2020_Hulkarna_Nikola_Logosova_20

 

Instalace výlohy proběhla jednu krásnou neděli při víně....a samotná instalace trvala 7hodin. Nikol si přivezla vlakem z Prahy veškeré propriety, takže vezla například celou větev, která má dohromady přes 1,5 metru a asi 60 malých postaviček a různé nářadí k tomu.

VIDEO Z INSTALACE NAJDETE ZDE

014_3782

DSC06199

DSC06210

 

Po instalaci výlohy následovalo nafocení a příprava na veřejnou vycházku s hodnocením všech výloh. Já jsem v rámci této veřejné vycházky připravila i malé občerstvení pro účastníky a posezení pro přátele v Hůlkárně.

VIDEO z PROCHÁZKY ZDE :)

Pak proběhlo veřejné hlasování a zasedla odborná porota. 16.10 měla proběhnout oficiální vyhlášení a následná "párty" nicméně v důsledku COVIDu muselo vše proběhnout za velmi přísných opatření, což mě nesmírně mrzí, především proto že jsme

VYHRÁLI 1. MÍSTO OD POROTY a 2. MÍSTO VE VEŘEJNÉM HLASOVÁNÍ s 783 hlasy

Odborne_hlasovani_nikola_logosova_hulkarna_vitez 

S Nikolou odcházíme z Místodržitelského paláce, kde proběhlo komorní vyhlášení výsledků a v ruce svírám oceněním za Nejlepší výlohu roku...jdeme do Hůlkárny, kde si s Nikol přiťukáváme výbornou slivovičkou "na naše vítězství".  Je po 20.00 hod. Nikol je pryč a já zůstávám v obchodě sama. Za normálních okolností bychom všichni byli na určitě vydařené oslavě, ale takto si vše musím prožít sama....je to zvláštní pocit...je to pocit blaženosti.

Děkuji všem za podporu....s úctou majitelka Hůlkárny Renata Machová

 

VIDEO "HOVORY O SOUTĚŽI ZDE"

 

Co řekla ODBORNÁ POROTA: Instalace je zcela originální, jedná se evidentně o srdeční záležitost, která se skvěle setkala se zvláštním zaměřením podniku. Nikola nepoužívá prakticky žádné texty a přitom sděluje o produktu maximum. Není násilná ani agresivní, ale diváka zaujme – pokaždé je možné narazit na jiný příběh, dojemný, dramatický i komický. Výloha dodala obchodu poetickou hloubku, která dokonale souzní se zaměřením. Na instalaci je vidět, že je propracovaná, technicky i výtvarně dotažená a zcela svébytná. Autenticita a osobitost v současnosti představuje pro design, byznys i branding velice důležité hodnoty. Z toho důvodu Nikola získala první místo v hlasování poroty.

Děkuji za foto a video týmu Výloha roku

 

« Zpět na blog